Semantselt kahekordsete küsimuste kindlakstegemine: Quora juhtumi uurimine

Nimi
Navedanjum Mohammed Hanif Ansari
Kokkuvõte
Kaks küsimust on semantselt dubleeritud, arvestades, et täpselt sama vastus võib rahuldada mõlemaid küsimusi. Semantselt identsete küsimuste väljaselgitamine selliste sotsiaalmeedia platvormide kohta nagu Quora on erakordselt oluline, et tagada kasutajatele esitatud sisu kvaliteet ja kogus, lähtudes küsimuse kavatsusest ja nii rikastades üldist kasutajakogemust. Dubleerivate küsimuste avastamine on väljakutseks, sest looduskeel on väga väljendusrikas ning ainulaadset kavatsust saab edastada erinevate sõnade, fraaside ja lausekujunduse abil. Masinõppe ja sügava õppimise meetodid on teadaolevalt saavutanud paremaid tulemusi võrreldes traditsiooniliste loodusliku keeletöötlemise tehnikatega sarnaste tekstide väljaselgitamisel.
Selles teoses, võttes Quora oma juhtumiuuringuks, uurisime ja kohaldasime erinevaid masinõppe- ja sügavõppetehnikaid ülesandel tuvastada Quora küsimuse paari andmestikul kahekordsed küsimused. Kasutades omaduste inseneritehnikat, eristavaid tähtsaid tehnikaid ning katsetades seitsme valitud masinõppe klassifikaatoriga, näitasime, et meie mudelid edestasid paari varasemat selle ülesandega seotud uuringut. Xgboost mudelil, mida söödetakse tähetaseme termilise sagedusega ja pöördsagedusega, saavutati teiste masinõppemudelite suhtes paremad tulemused ning edestati ka paari Deep learningi algmudelit.
Meie kasutasime sügava õppimise tehnikat, et modelleerida neli erinevat sügavat neuralivõrgustikku, mis koosnevad Glove Embedding, Long Short Term Memory, Convolution, Max Pooling, Dense, Batch normaliseerimisest, aktuaalsetest funktsioonidest ja mudeli ühendamisest. Meie süvaõppemudelid saavutasid parema täpsuse kui masinõppemudelid. Kolm neljast väljapakutud arhitektuurist edestasid täpsust varasemast masinõppe- ja süvaõppetööst, kaks neljast mudelist edestasid täpsust varasemast sügava õppimise uuringust Quora küsitluspaari andmestik ning meie parim mudel saavutas täpsuse 85.82% mis on kunstilise seisundi Quora lähedane täpsus.
Lõputöö keel
inglise
Lõputöö tüüp
Magister - Tarkvaratehnika
Juhendaja(d)
Rajesh Sharma
Kaitsmise aasta
2019
 
PDF