Plokiahelapõhiste äriprotsesside ümberkujundamine

Nimi
Maryam Kiani Nezhad
Kokkuvõte
Tänapäeval on plokiahela tehnoloogiast saanud platvorm, mida saab kasutada paljude protsesside muutmiseks mitmes ettevõttes ja tööstusharus.
Selle uuringu eesmärgiks on analüüsida, kuidas saab plokiahela (Blockchain) tehnoloogiat kasutada äriprotsesside täiustamiseks. Lõputöö sihib uurida äriprotsesse erinevates ettevõtetes või asutustes. Uuritakse, et kas neid on viimase viie aasta jooksul (2016–2022) plokiahelat kasutades ümber kujundatud ja kuidas need on muutunud. Ettevõtted õppivad tundma selle tehnoloogia kasutusjuhtumeid, lootes teha äriprotsessis tulusaid muudatusi. Kuid see tehnoloogia ei saa lihtsalt asendada mõnda äriprotsessi osa, kuna see ei pruugi soovitud tulemust anda. Protsessi oleku parandamiseks on vaja igat protsessi osa analüüsida.
See lõputöö põhineb süstemaatilisel kirjanduse ülevaatel (systematic literature review). Käesoleva lõputöö peamine eesmärk on leida ja hinnata uuringuid, mis näitavad, kuidas plokiahelat on kasutatud äriprotsesside täiustamiseks. Seega leidude põhjal uuriti tulemuste mõõtmeid.
Lõputöö keel
inglise
Lõputöö tüüp
Magister - Innovatsiooni ja tehnoloogia juhtimine
Juhendaja(d)
Fredrik Milani
Kaitsmise aasta
2022
 
PDF