Sõnumikihi turvaprotokolli krüptograafiline analüüs staatilise korruptsiooni mudelis

Nimi
Eric Cornelissen
Kokkuvõte
Olemasolevad krüptoprotokollid pakuvad mitmesuguseid turvagarantiisid, näiteks salastatus ja autentimine. Enamik protokolle on mõeldud üks-ühele suhtluseks ja rühmasuhtluse protokollid on vähem levinud, sageli vähem tõhusad ja pakuvad tavaliselt vähem turvagarantiid. Selle põhjuseks on see, et rühmasuhtlus tekitab ainulaadseid väljakutseid, näiteks koordineeritud võtmevärskendused ja grupiliikme muudatused, mis raskendavad protokolli kujundamist. Sellegipoolest on rühmasuhtlus sõnumsiderakendustes tavaline ja tõhususe nimel ohverdatakse sageli turvalisust.
IETF lõi töörühma eesmärgiga see lõhe ületada, töötades välja dünaamiliste rühmade jaoks pideva asünkroonse võtmevahetuse protokolli standardi, mis on turvaline ja efektiivne ka suurte rühmade korral. See lõputöö pakub välja TreeKEM ja MLS-protokolli RFC 8. eelnõus sisalduva võtmegraafiku krüptograafilise analüüsi. Analüüs viiakse läbi riiki eraldavate tõendite metoodika abil.
Näitame, et nii TreeKEM toodetud võtmed kui ka MLS-i võtmegraafik on ataatilise võistlusmudeli korral pseudo-juhuslikud, arvestades pseudoharuldaste funktsioonide, võtme tuletusfunktsioonide ja avaliku võtme krüptimise standardseid eeldusi, mis annavad mõlemale konkreetsed turbepiirid.
Lõputöö keel
inglise
Lõputöö tüüp
Magister - Informaatika
Juhendaja(d)
Chris Brzuska, Dominique Unruh
Kaitsmise aasta
2020
 
PDF