Asukohapõhise rohelise energia kättesaadavuse ennustamine nutikates hoonetes

Nimi
Mehdi Hatamian
Kokkuvõte
Tänapäeval on uuenemisenergiad pälvinud kogu maailmas rohkem tähelepanu tänu nende puhtale energiatootmisele. Päikeseenergia on kõige rikkalikum taastuv energiaallikas maa peal. Päikeseenergia on energia ülemineku ajastul puhas ja roheline energiaallikas. Seetõttu on fotogalvaaniline (PV) päikesepaneelide süsteem kõige levinum viis päikeseenergia kogumiseks.
Energiat tootvad ettevõtted peavad energiatootmise ja -nõudluse tasakaalus hoidmiseks prognoosima elektribasseinis müüdava energia kogust päev ette või päeva jooksul. Lisaks on investeeringutasuvus (ROI) see, mida kõik tahavad teada PV päikesepaneelidesse investeerimise kohta.
Seetõttu on päikesepaneelide üheks murekohaks nende tõhusus, mis on tingitud teatud taastuvate energiaallikate vähesest töökindlusest, sealhulgas ilmastikutingimuste muutumisest. Päikesepaneelid sõltuvad suuresti sellest, kui palju päikesevalgust nad saavad, ja päikesepaneelide toodetud võimsust on raske ennustada. Seega on ebakindluse vähendamine lahendus energia prognoosimise tööriista abil, mis suudab ennustada päikesepaneelide toodangut aastaringselt. Selles uuringus pakutakse välja üksikasjalik protseduur PV päikesepaneelide väljundvõimsuse prognoosimiseks erinevate masinõppemudelite abil. Eesmärk on saavutada kõige paremini sobiv mudel, mis oleks täpsem andmete kontrollimisel.
Võrreldakse mitmeid ennustavaid mudeleid, et selgitada välja kirjeldatud juhtumi jaoks parimad ja sobivaimad.
Lõputöö keel
inglise
Lõputöö tüüp
Magister - Informaatika
Juhendaja(d)
Chinmaya Kumar Dehury
Kaitsmise aasta
2022
 
PDF