Võlts tugijaam

Nimi
Georg Šumailov
Kokkuvõte
Mobiilsidevõrgu protokollid on aastakümnete jooksul kõvasti paranenud nii kiiruse kui ka turvalisuse osas. Sellegipoolest on 2023. aasta seisuga vananenud ja haavatavad 2G-võrgud endiselt kasutusel üle maailma. See ohustab ühiskonda 2G-s leitud teadaolevate turvaaukude tõttu. Kuigi aastate jooksul on 2G pahatahtlikke telefonijaamasid uuritud palju, siis nende võimekusest tänapäevas kontekstis on teada vähe.
Selle uurimistöö põhieesmärk on testida 2G pahatahtlikku telefonijaama jõudlust kaasaegses maailmas, kus enamik riike on võtnud kasutusele uuemad mobiilsidevõrgu tehnoloogiad.
Kõige tähtsam on see, et võlts tugijaam ehitati valmiskomponentide ja avatud lähtekoodiga tarkvaraga, mis viis kulud miinimumini. Oli valitud YateBTS tarkvara koos BladeRF transiiveriga. Lõputöö järeldused viitavad sellele, et kiiremate võrgutugijaamadega kaetud piirkondades eelistavad kaasaegsed telefonid signaalitugevusest hoolimata uue põlvkonna võrke (nt 4G) 2G-le. Piirkondades, kus puudub mobiilsideühendus, nagu tunnelid või metrood, võib 2G võlts tugijaam siiski olla kasulik. Pärast telefonide ühendamist pahatahtlikku tugijaamaga viidi läbi mitmeid edukaid rünnakuid. Näiteks võimaldas YateBTS konfigureerimise võimalused SMS-ide levitamist, SMS-ide pealtkuulamise ja IMSI püüdmise.
Lõputöö keel
inglise
Lõputöö tüüp
Bakalaureus - Informaatika
Juhendaja(d)
Danielle Melissa Morgan
Kaitsmise aasta
2023
 
PDF