Tööstuslikus andmelogimootoris Futamura esimese projektsiooni kasutamine suuremahulise reeglite paralleelsuse saavutamiseks

Nimi
Taaniel Saarnik
Kokkuvõte
Süsteemi valed konfiguratsioonid võivad põhjustada palju probleeme alates käivitamisest kuni süsteemi töökindluseni. Nende seadistuste õigsuse eest võib vastutada DevOpsi meeskond, aga seda vastutust võib laiendada ka arendajatele. Viimane jaotab töökoormuse paljude inimeste vahel ja õigesti tehes tõstab see produktiivsust tervikuna. Arendajate abistamiseks selle ülesande täitmisel on väga kasu süsteemist, mis leiab valed sätted automaatselt. Üks selline ettevõtte sisemine tööriist kannab nime Neodora, mis kasutab Open Policy Agent-it koodihoidlate (ing repository) ja tõmbekutsete (ing pull request) koodi õigsuse kontrollimiseks. See annab arendajatele kiirema ja lihtsama viisi vigade avastamiseks ja parandamiseks.
Kuigi Neodora täidab oma eesmärki edukalt, selle jõudlust saaks ikkagi suurendada. Neodora töötab suurepäraselt üksikute koodihoidlate ja tõmbetaotluste puhul, kuid raskusi tekitab Bulk-Neodora teostus. Bulk-Neodora on mõeldud igapäevaseks ettevõtte koodihoidlate skaneerimiseks. Seda tehakse käivitades Neodorat iga koodihoidla peal. Mõned Neodora reeglid teevad aga HTTP-päringuid, mis on samad olenemata sellest, millist koodihoidlat skaneeritakse.
Esitleme Neodora uut versiooni, mis kõrvaldab selle nõrga koha, vähendades Bulk-Neodora tööaega märkimisväärselt. See saavutati Futamura esimese projektsiooni ja paralleelsuse kasutamisega. Lisaks asendati kettatoimingud (ing disc operations) kiiremate mälusiseste (ing in-memory) toimingutega. Muudatused Neodoras vähendasid Bulk-Neodora tööaega peaaegu viisteist korda.
Lõputöö keel
inglise
Lõputöö tüüp
Magister - Informaatika
Juhendaja(d)
Bruno Rucy Carneiro Alves de Lima, Mykhailo Dorokhov
Kaitsmise aasta
2024
 
PDF