Automatiseeritud hindamissüsteem: DevOpsi kursuse kasutusjuht

Nimi
Mihkel Hani
Kokkuvõte
Automatiseeritud hindamissüsteemide (edaspidi AGS) eesmärk on automatiseerida korduvaid ülesandeid, nagu kodutööde hindamine. AGS-i kasutamine soodustab aja säästmist hindamisprotsessis ning tõstab hinnatud tööde tagasiside järjepidevust.
Lõputöö eesmärgiks on luua Tartu Ülikooli kursusele "DevOps: tarkvara tarnimise ja käituse automatiseerimine" (LTAT.06.015) automaathindamissüsteem, millele saab luua automaatteste. Kõnealusel oleva kursuse kodutööd on üldiselt infotehnoloogia (IT) süsteemide kujul ning automaathindaja töö on kasutada automaatteste, et anda nendele koheselt tagasisidet, õppejõu minimaalse sekkumisega.
Hetkeseisuga (mai 2024), toimub hindamine manuaalselt kuvatõmmiste, tekstide, programmijuppide ja IT süsteemide analüüsimise ning tagasisidestamisena. Selle tagajärjeks on probleem, kus iga kodutöö käsitsi hindamine kulutab tohutult aega.
Loodud süsteem automaatselt hindab kõnealusel oleva kursuse kodutöid kasutades ettekirjutatud teste. Probleem on lahendatud, kuna süsteemile tuleb ühe korra kirjutada testid ning seejärel kontrollib see iseseisvalt, kas kodutööd on korrektselt lahendatud või mitte. Lisaks sellele, et süsteem suudab automaatselt kontrollida tudengite lahendusi, teeb ta seda väga palju kiiremini kui inimene.
Tulemuse näitena, kui algselt läks 1. kodutöö hindamisele õppejõul 5-10 minutit, siis loodud süsteem teeb seda sekunditega.
Lõputöö keel
inglise
Lõputöö tüüp
Bakalaureus - Informaatika
Juhendaja(d)
Chinmaya Kumar Dehury
Kaitsmise aasta
2024
 
PDF