Eesti regionaalsete majandusandmete visualiseerimiseks töölaua lahenduse loomine

Nimi
Asso Uibo
Kokkuvõte
Magistritöö eesmärk oli luua regionaalsete majandusandmete visualiseerimise töölaud, mis aitaks kohaliku ja regionaalse tasandi ametnikel kiiresti saada ülevaadet piirkonna sotsiaalmajanduslikust situatsioonist, trendidest ja teha juhtimisotsuseid.
Töölaual kuvatakse erinevate allikate andmeid ühes keskkonnas, kasutades avalikult kättesaadavaid andmeid riiklikest allikatest nagu Statistikaamet, Äriregister ning Maksu- ja Tolliamet. Töölaud loodi Pythoni programmeerimiskeele ja Streamlit tarkvara abil, järgides andmete visualiseerimise parimaid praktikaid, et lahenduse kasutamine oleks sihtgrupile võimalikult lihtne, selge ja operatiivne.
Kasutajate testimisel leiti, et töölaud sobib erinevate kasutajate püstitatud eesmärkide täitmiseks hästi. Regiooni üldise informatsiooni kogumine ja võrdlemine teiste piirkondadega on töölaua abil lihtsasti teostatav. Täiendusettepanekud puudutasid eelkõige detailsemate analüüside jaoks lisafiltrite kasutamist, et kuvada spetsiifilisemat informatiooni näiteks valitud kohaliku omavalitsuse, ettevõtlussektori või üksiku ettevõtte kohta. Töölaua edasiarenduste elluviimiseks pakuti välja integratsiooni riiklike infosüsteemidega ja andmestike automatiseeritud uuendamist.
Lõputöö keel
eesti
Lõputöö tüüp
Magister - Infotehnoloogia mitteinformaatikutele
Juhendaja(d)
Anna Aljanaki, Mihkel Nestor
Kaitsmise aasta
2024
 
PDF