Teema võetud - HP Elitebook 840 G8 & Windows 11 riist ja tarkvara turvatestimine

Organisatsiooni nimi
Hajussüsteemide õppetool
Kokkuvõte
2021 ATI tudengiarvutitel on sisseehitatud mitu uut mugavuslisa (sõrmejäljelugeja, näotuvastus, NFC, smartcard reader) ja mitmeid uusi riistvaralisi turvalisust lisavaid tehnoloogiaid (TPM, Secure boot). Järgmise aasta jooksul on oodata ka Windows 11 operatsioonisüsteemi, mis toob eeldatavasti ka mõningaid huvitavaid tarkvaralisi lisavõimalusi vastava riistvara kasutamiseks. Lõputöö eesmärgiks on eeluurimise käigus õppida tundma eksperdi tasemel HP Elitebook 840 G8 seeria riistvaralisi võimalusi turvalisuse seisukohast ning testida vastava riistvara kasutusjuhte (seadistamist) ja ründevõimalusi Windows 11 keskkonnas. Töö eeldab huvi töötada läbi suur hulk internetimaterjale (leida näidisründeid näiteks) ja tehnilist kirjeldust ning sellest sünteesida kokku terviklik lõputöö, mis sisaldab teoreetilist taustakirjeldust ja praktiliste katsetuste tulemusi.

Teema valimiseks kindlasti kontakteeruda Alo Peets alo.peets@ut.ee ja läbida sobivuse intervjuu ning saada kinnitus, et olen nõus teema teile määrama.
Lõputöö kaitsmise aasta
2021-2022
Juhendaja
Alo Peets
Suhtlemiskeel(ed)
eesti keel
Nõuded kandideerijale
Peab olema saavutanud hea Tulemuse minu aines LTAT.06.002 Andmeturve. Teema valimiseks kindlasti kontakteeruda Alo Peets alo.peets@ut.ee ja läbida sobivuse intervjuu ning saada kinnitus, et olen nõus teema teile määrama.
Tase
Bakalaureus, Magister
Märksõnad
#küberturvalisus #Windows #turvalisus

Kandideerimise kontakt

 
Nimi
Alo Peets
Tel
E-mail
alo.peets@ut.ee